Elaine aan het woord

The Daily Mile startte in het Verenigd Koninkrijk dankzij Elaine Wyllie, voormalig hoofdonderwijzeres aan een grote basisschool in Schotland. Wyllie maakte zich zorgen over de slechte fysieke conditie van de vele leerlingen en wilde hier wat aan doen. Lees haar verhaal.

Lees verder

Hallo, mijn naam is Elaine Wyllie,

Tot oktober 2015 was ik werkzaam als hoofdonderwijzeres op een grote basisschool in Schotland. Gedurende mijn carrière als onderwijzeres maakte ik mij zorgen over de fitheid van de kinderen op school. Daarom besloot ik om actie te ondernemen, en richtte ik in februari 2012 The Daily Mile op.

The Daily Mile heeft een heel simpel doel – kinderen helpen om fitter te worden door iedere dag 15 minuten te rennen of lopen op school, of op de peuterspeelzaal. Samen met de leerlingen op school probeerde ik The Daily Mile een maand uit. Dit deed ik eigenlijk van de een op de andere dag… Maar de resultaten? Die waren verbazingwekkend! Een aantal kinderen hadden in het begin wat moeite om 15 minuten lang te rennen of te lopen, maar binnen vier weken kon bijna iedereen goed meekomen met de rest. En niet te vergeten: de leerlingen vonden het nog leuk ook!

Rond september 2012 was de hele school iedere dag 15 minuten actief aan het rennen. Volgens de schoolverpleegkundige had van de 57 leerlingen geen enkele leerling overgewicht. Hun concentratie en gedrag verbeterde aanzienlijk in de klas en ouders vertelden dat ze het gevoel hadden dat hun kinderen fitter, actiever en alerter waren. Ik voelde me overweldigd door de hoeveelheid steun die we van ouders kregen.

Ik geef nu geen les meer, daardoor kan ik mijn volledige aandacht besteden aan het introduceren van The Daily Mile op scholen in het hele Verenigd Koninkrij én de rest van de wereld. Hiermee hoop ik dat ik iets kan bijdragen aan het tegengaan van obesitas en fysieke inactiviteit onder kinderen en het verbeteren van de fysieke, sociale, mentale en emotionele gezondheid van onze jeugd.

Stuur jouw goede voorbeelden en foto’s op!

Contact Elaine

Het is daarom ideaal om het even voor een toets te doen. En het gaat er niet om dat kinderen een topsporter worden, maar gewoon dat ze wat gezonder leven.

Erben Wennemars