Ik doe mee met #DailyMile

Geweldig dat je meedoet met #DailyMile!
Door corona zijn we met z’n allen nog minder in beweging dan anders. Met The Daily Mile komen we achter ons bureau of onze keukentafel vandaan en houden we onszelf scherp.

 

Lees verder

Met het initiatief #DailyMile van Erben Wennemars, Erik Scherder, NL2025 en JOGG kom jij in beweging. 

Hoe ga je van start?
1. Blok in je agenda een kwartiertje in de ochtend of middag om te gaan lopen of rennen;
2. Ga eens wandelend vergaderen met oortjes in;
3. Maak een aantal leuke routes in je woon- of werkomgeving van 1,6 kilometer, zie hieronder apps om te gebruiken;
4. Nodig een collega, vriend of familielid uit om (virtueel) mee te wandelen of joggen. Zorg ervoor dat het leuk is om te doen!

Route apps die je kunt gebruiken
Ommetje
Ommetje is een initiatief van de Hersenstichting om mensen meer te laten bewegen gedurende de dag. Je kunt een team maken met je collega’s en zo samen virtueel wandelen. Download de app via hersenstichting.nl/ommetje.

Eroutes
Met de eRoutes app ontdek je overal verrassende wandel- en hardlooproutes, ook vanaf je eigen voordeur! Kies een afstand en de app stippelt direct de route voor je uit. Via stem- en beeld navigatie word je over de route begeleid. Download de app hier: https://bit.ly/37GKHFj

Inspireer anderen
Laat anderen zien dat je The Daily Mile loopt met #DailyMile op jouw social media kanalen.
Ook kun je gebruik maken van de social cards van Erben Wennemars en Erik Scherder. Of gebruik de video van Erben Wennemars om familie en vrienden in beweging te krijgen.
Download de social cards
Download de video

Erik Scherder: “Beweging is voor iedereen goed. Het is goed voor de hersenen en je houdt je afweersysteem ermee op peil. Dat is zeker in deze tijden extra belangrijk. Zelfs maar even het zitten onderbreken is goed, maar rond de 30 minuten per dag aaneengesloten bewegen is nog beter.”

Positieve ervaring?
Heb je zelf de voordelen van bewegen ervaren en ben je ouder of verzorger, dan wil je dit natuurlijk ook jouw kinderen laten ervaren. Dat kan!
Sinds 2016 wordt The Daily Mile al op scholen in Nederland gelopen. Inmiddels heeft JOGG de afgelopen jaren al bijna 50.000 leerlingen op meer dan 500 scholen geïnspireerd om dagelijks The Daily Mile te (hard)lopen.
Je kunt de school van jouw kinderen enthousiast maken om ook mee te doen. Meer informatie en aanmelden (+ ontvangen gratis startpakket) op www.thedailymile.nl

Tools

Download diverse teksten

Download de video

Download de social cards

Download de logo’s

Download de Q&A

Download de podcasts van Erik Scherder

Bekijk de video’s
Nederlandse video
Engelse versies:
Start
Ga zo door
Hou het vol

Erben Wennemars: “Door corona zijn we met z’n allen nog minder in beweging dan anders. Dat geldt zeker voor de werknemers die de hele dag achter hun laptop zitten. Met The Daily Mile komen we achter ons bureau of onze keukentafel vandaan en houden we onszelf scherp. Van beweging worden we niet alleen fitter, lichamelijke actie bevordert ook het concentratievermogen en vermindert stress.”

——————————————————————————————————————-

Over The Daily Mile
The Daily Mile vond zijn oorsprong in Schotland, waar het plan was om met de dagelijkse wandelmijl kinderen fit voor het leven te maken. Inmiddels doen bijna 12.000 scholen in 79 landen mee aan het initiatief. JOGG nam voor Nederland het idee van harte over en vroeg Erben Wennemars om als ambassadeur het gezicht van de beweging te worden. In Nederland heeft JOGG de afgelopen jaren al bijna 50.000 leerlingen op meer dan 500 scholen geïnspireerd om dagelijks deze afstand te rennen. De huidige coronacrisis is voor JOGG en Wennemars extra aanleiding om voor de dagelijkse anderhalve kilometer ook aandacht te vragen in de volwassen wereld.

Over NL2025
NL2025 is een beweging waarin onder andere leiders (‘aanjagers’) uit bedrijfsleven, cultuur en wetenschap, onderwijs, kunst en sport zich op persoonlijke titel vanuit het ‘pay it forward’-principe inzetten voor een betere toekomst van Nederland. NL2025 helpt om bestaande succesvolle initiatieven nog groter te maken en de impact te vergroten door de inzet van kennis, expertise en netwerk. Kijk voor meer informatie op www.nl2025.nl.

Over JOGG
JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. www.jogg.nl