Trots! The Daily Mile op een hoger niveau erkend

The Daily Mile is weer op een hoger niveau erkend door de erkenningscommissie Sport & Bewegen. De beweeginterventie is na onderzoek doorontwikkeld tot het niveau Effectief (goede aanwijzingen voor effectiviteit op uithoudingsvermogen).
Het doel van The Daily Mile is om het uithoudingsvermogen van de kinderen te verbeteren. De intensiteit van de uitvoering is afhankelijk van de fitheid en verschilt daarom per leerling. Voorwaarde is dat The Daily Mile op minimaal matige tot intensieve intensiteit wordt uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat er goede aanwijzingen zijn dat The Daily Mile bijdraagt aan het verbeteren van uithoudingsvermogen van kinderen na drie maanden. Wat zijn we hier trots op!

De erkenningscommissie geeft aan dat The Daily Mile eenvoudig in te zetten is op scholen: “The Daily Mile is een eenvoudig te implementeren interventie in de schoolsetting. De informatiematerialen over de Daily Mile zijn stimulerend en goed bruikbaar. De meeste leerkrachten kunnen er direct mee aan de slag.”

Peter Legters (programmamanager Gezonde Schoolomgeving) over het belang van de erkenning: “Het doorlopen van het erkenningstraject is voor ons op twee manieren van belang: ten eerste laat het onszelf kritisch kijken naar hoe we interventie hebben ingericht en hoe we die kunnen verbeteren. Ten tweede is de erkenning voor ons een onafhankelijke ‘keurmerk’ wat richting scholen aangeeft dat The Daily Mile daadwerkelijk het verschil kan maken voor actievere en vitalere leerlingen.”

Wil je meer weten?
Lees de volledige beschrijving van de erkende interventie in de database sport- en beweeginterventies.