“Geen ‘maar’ zeggen, gewoon doen!”


Op de Antoniusschool Kalsagerring in Nieuw-Vennep gaan groep 1 en 2 B samen met leerkracht Tessa de Vries als het kan iedere dag naar buiten om even lekker een rondje te gaan (hard)lopen. Tessa: “Ik hoorde Erben Wennemars op de radio over The Daily Mile praten en ik vond het gelijk een enorm leuk idee!”

Tessa bracht het eerst in tijdens de teamvergadering, en gaf aan dat ze het wilde gaan proberen. “Ik geef les aan een groeiende groep kinderen die barsten van de energie, en sommigen zelfs nog meer dan anderen. Ik merk dat het voor hen fijn is om die energie even kwijt te kunnen tussen de lessen door. Één jongetje vraagt iedere ochtend al: ‘gaan we vandaag weer rennen?‘ De kinderen die wat rustiger zijn of minder snel kunnen rennen doen The Daily Mile op hun eigen tempo, en raken door vanzelf aangestoken door het enthousiasme van de andere kinderen. ”

Volgens Tessa past het ook prima bij kinderen met een lichamelijke of motorische handicap. Zij heeft met de ouders van deze kinderen eerst besproken of zij dit een goed idee vonden. “De ouders waren erg enthousiast! Juist omdat ook deze kinderen op deze manier extra kunnen bewegen, en leren dat zij ook gewoon kunnen meedoen.” Aldus Tessa.

Wat zou Tessa zeggen tegen andere leerkrachten die misschien twijfelen om het te gaan doen? “Je moet geen ‘maar’ zeggen, maar het gewoon doen! Het kost weinig tijd, je kiest zelf wanneer je denkt dat de kinderen het kunnen gebruiken, het is hartstikke gezellig en de kinderen kunnen even fijn een frisse neus halen.”

Of andere klassen op de school ook mee gaan doen met The Daily Mile? Tessa: “Dankzij Nieuwsbegrip hebben ze het allemaal een keer geprobeerd! En één andere juf heeft al gezegd dat ze er erg enthousiast over is. De rest volgt denk ik nog wel hoor, ondertussen ga ik er lekker mee door!”