Spelers Jong Oranje brengen kinderen in beweging!

In JOGG-gemeente Westervoort brachten spelers van Jong Oranje kinderen van groep 3 t/m 5 van Sport IKC het Startblok en MontessoriKindCentrum met The Daily Mile in beweging. 

Dankzij de samenwerking van Jongeren Op Gezond Gewicht met de KNVB kunnen de sporters kinderen inspireren en motiveren meer te bewegen. Bewegen is niet alleen belangrijk om gezond te blijven, stellen de Nederlandse Sportraad, de Onderwijsraad en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Kinderen worden daardoor ook handiger en leniger, leren beter om te gaan met elkaar en krijgen meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en zelfbeheersing. Lees hier meer over hun advies en het rapport Plezier in bewegen.

Bekijk hier de HvNL-reportage
Bekijk hier het item van Omroep Gelderland

Spelers Jong Oranje lopen The Daily Mile in Doetinchem!

Het was een bijzondere dag op 21 maart voor de leerlingen van basisschool Hagen in Doetinchem. Zij kregen een bezoek van de spelers van Jong Oranje. Samen liepen zij een Daily Mile! Bekijk hieronder het videoverslag.

Leidschendamse basisschool De Springplank omarmt ‘The Daily Mile’; fitter in de klas – Omroep West


Schoolkinderen elke dag een kwartiertje laten rennen om ze fitter aan de lessen te laten beginnen. Het idee is overgewaaid uit Engeland en Schotland en ook in Nederland slaat het aan. Leerlingen van basisschool De Springplank in Leidschendam doen mee aan het pilotproject en zijn enthousiast.

Klik hier om het artikel te lezen