Inspiratie: Roosendaal maakt ruimte voor The Daily Mile!

In Roosendaal is er in de wijk Kalsdonk een heel bijzonder ‘Beweegweb’ gecreëerd! Een web van 6 routes die als een soort spinnenweb door de wijk gaan en waar kinderen worden geprikkeld tot bewegen.

Juist omdat binnen Kalsdonk al bestaande initiatieven zijn zoals de JOGG-aanpak en ‘Doe je mee, fit is oké’  vond de gemeente het belangrijk om kinderen nog verder uit te dagen om in beweging te komen. Centraal daarbij staan The Daily Mile, buitenfitness, leuke nieuwe speeltoestellen en een Kidsbeweegroute waarbij kinderen niet alleen een educatief weetje over dieren lezen maar ook opdrachten met een dobbelsteen kunnen doen. Zoals spring als een kikker of fladder als een vlinder.

Het Beweegweb Kalsdonk verbindt juist de plekken waar kinderen deze leuke activiteiten kunnen uitvoeren en kinderen kunnen dus kiezen uit verschillende gekleurde routes die gemarkeerd zijn door palen. Het team van The Daily Mile vindt het geweldig om te zien dat er in de gemeente ruimte is gemaakt voor de uitvoering van The Daily Mile en hoopt dat nog veel gemeenten zullen volgen.!

Het Beweegweb Kalsdonk is tot stand gekomen met hulp van KOMPAN, Kidsbeweegroute en de gemeente Roosendaal.