Partners & Supporters

Een beweging creëer je niet alleen. Naast gepassioneerde leerkrachten, directeuren, en ouders wordt The Daily Mile in Nederland getrokken door initiatiefnemer Jongeren Op Gezond Gewicht en ondersteund door landelijke partner KOMPAN.

Lees verder

Landelijke initiatiefnemer

Jongeren Op Gezond Gewicht is initiatiefnemer en uitvoerend partner van The Daily Mile in Nederland. Jongeren Op Gezond Gewicht creëert samen met gemeenten, scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, overheden en zorgverleners een samenleving waarin kinderen opgroeien in een gezonde omgeving.

In Nederland werkt één derde van de gemeenten met de JOGG-aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht. Samen naar een gezonde omgeving!

Landelijk partner

KOMPAN vindt het van belang dat een buitenruimte veel meer is dan alleen een plek om te spelen, te bewegen en te verblijven. Ze ontwikkelen & produceren elementen voor de buitenruimte en richten de ruimte zodanig in dat het een podium is dat prikkelt om te bewegen en te verblijven. Een goed ingerichte buitenruimte is een krachtig hulpmiddel om de gezondheid, het leervermogen en de sociale integratie van kinderen en volwassenen te bevorderen.

Partner van de Foundation

Leerkracht Elaine Wyllie startte in 2012 in Schotland met het lopen van ‘The Daily Mile’ op haar school. Het bleek zo’n succes dat met financiële hulp van chemiebedrijf INEOS in 2016 The Daily Mile Foundation in het Verenigd Koninkrijk werd opgezet. Het succesvolle initiatief is al snel door andere landen geadopteerd. Dit doen deze landen op hun eigen wijze, alleen het copywrite op de huisstijl en de website ligt bij de Foundation.

JOGG is initiatiefnemer in Nederland. Ook hier wordt de huisstijl van de Daily Mile Foundation gebruikt, daarom is alleen op de website van The Daily Mile het logo van INEOS te zien. JOGG heeft het initiatief onafhankelijk vertaald naar de Nederlandse praktijk. INEOS is in Nederland geen sponsor of partner, er is geen sprake van een financiële bijdrage. Op alle gedrukte Nederlandse materialen is de naam INEOS niet aanwezig.

BewarenBewaren