Close

>Choose your region<

INEOS logo
Menu

FAQs

Wellicht heb je nog vragen? Als je een vraag hebt die hieronder niet wordt beantwoord, neem dan contact op met het Team van The Daily Mile Nederland.

 • Wat is de Daily Mile?

  Het doel van de Daily Mile is eenvoudig – we willen kinderen fit krijgen door elke dag 15 minuten te rennen. Schoolhoofd Elaine Wyllie heeft de Daily Mile opgezet om het overgewicht en de slechte conditie van de kinderen op haar school aan te pakken. Het geweldige is dat deze dagelijkse oefening niet ingeroosterd is. Leraren nemen hun klas mee naar buiten op een moment dat zij zelf kiezen en het duurt maar 15 minuten. Het is eenvoudig – de kinderen hoeven zich niet om te kleden, ze zijn even uit de schoolbanken en hebben de gelegenheid naar buiten te gaan en sociale interactie te hebben in de schoolomgeving.

 • Waar wordt de Daily Mile gehouden?

  Waar je maar wilt! We moedigen mensen aan hun eigen Daily Mile te organiseren op hun school of binnen hun groep. Het kan dus overal, waar je voldoende ruimte kunt vinden om veilig te rennen. We raden aan om het buiten te doen, rond een schoolplein of speelveld bijvoorbeeld. We hebben een makkelijk te gebruiken risico-inventarisatielijst opgesteld, zodat de Daily Mile veilig gedaan kan worden.

 • Is het veilig voor mijn kind?

  Voor de Daily Mile is alleen een open ruimte nodig (die niet modderig is) en toezicht van een volwassene. Het wordt bijvoorbeeld meestal gedaan op het schoolplein, of een pad om het speelveld bij de school heen en het kan ook (afhankelijk van de omstandigheden) op een openbare plaats in de buurt plaatsvinden. Maar vergeet niet eerst de risico-inventarisatie uit te voeren. Omdat het maar 15 minuten duurt, worden kinderen niet teveel belast en ze hoeven ook niet het hele stuk te rennen. Kinderen met mobiliteitsproblemen worden ondersteund om ook volledig deel te nemen. De ervaringen en de feedback van kinderen, ouders en leraren wijzen erop dat de voordelen veel groter zijn dan eventuele bezwaren. Na een paar weken zullen je kinderen gezonder en gelukkiger zijn en zal hun concentratie in de klas verbeteren.

 • 1,5 kilometer klinkt wel erg ver voor een kind. Hoe ver is dat?

  De kinderen zullen allemaal een andere afstand afleggen binnen de beschikbare tijd – ze zullen niet allemaal 1,5 kilometer rennen. Sommigen rennen meer, anderen minder.

 • Mijn kind is te jong!

  We hebben de Daily Mile met succes opgezet vanaf de peuterleeftijd. Jonge kinderen leggen misschien geen 1,5 kilometer af, maar genieten wel van jongs af aan van de frisse lucht en beweging. Daarnaast krijgen ze al op jonge leeftijd de gezonde overtuiging dat beweging leuk is om te doen en dat het geen opgave is. Volgens artsen is de Daily Mile een geschikte inspanning voor kinderen vanaf drie jaar.

 • Kan iedereen meedoen?

  Elk kind zou moeten worden aangemoedigd mee te doen met de Daily Mile. Onze ervaring is dat zelfs kinderen die niet graag meedoen met de gymles het leuk vinden om mee te doen.

 • Verstoort dit de lessen op school niet?

  Het idee is dat de Daily Mile maar 15 minuten duurt, van begin tot eind. We moedigen leraren aan om de Daily Mile zo in hun lesschema in te plannen dat het hun het beste uitkomt. Maar als het makkelijker is, kan de Daily Mile natuurlijk ook elke dag op hetzelfde moment ingepland worden. Leraren gaan vaak naar buiten voor de Daily Mile wanneer ze het idee hebben dat de concentratie afneemt.

 • Worden ze er niet te moe van zodat hun schoolwerk eronder lijdt?

  Leerkrachten geven aan dat leerlingen door The Daily Mile niet te moe worden om hun schoolwerk te kunnen doen. Sommige leerkrachten geven zelfs aan dat leerlingen zich beter lijken te concentreren.

 • Hoeveel gaat het de ouders kosten?

  Dat is nou net het mooie van de Daily Mile – het is gratis. We verspillen ook geen tijd aan omkleden, we staan gewoon op en gaan aan de slag.

 • Dus waarom zou je het doen?

  Bij de Daily Mile draait het om het aanmoedigen van kinderen om actiever te zijn en hen te helpen begrijpen welke voordelen fysieke en mentale gezondheid en welzijn bieden. Er is ook aangetoond dat het een effectieve manier is om overgewicht bij kinderen tegen te gaan en veel experts merken dit effect ook op.

 • Wat kan ik nog meer doen om bewegen of gezondheid op school te stimuleren?

  Gezonde leerlingen presteren beter! Vind je gezondheid ook belangrijk? Ga dan aan de slag met de Gezonde School-aanpak en behaal het vignet Gezonde School.

  Meer informatie over de Gezonde School kan je vinden op:

  De website van de Gezonde School

 • Kan The Daily Mile bijdragen aan een Gezonde School

  The Daily Mile kan als onderdeel zeker bijdragen aan een gezonde school!

 • Telt het ook mee als we niet iedere dag rennen of lopen?

  The Daily Mile gaat erom dat je structureel met jouw klas buiten even rent of loopt. Dit kan dus ook 1, 2, 3 of 4 keer per week! Zolang je het iedere week maar een paar keer doet! Kijk gewoon wat bij jou en je klas past. Zo houd je het samen beter vol en blijft het leuk!