Close

>Choose your region<

INEOS logo
Menu

Onderzoek

Wetenschappelijke artikelen die de effectiviteit van The Daily Mile op verschillende thema’s aantonen.

Lees verder

De wetenschap achter The Daily Mile

The Daily Mile kan de cardiorespiratoire conditie verbeteren als deze driemaal per week wordt beoefend
(MDPI, 24.03.2020)

Onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Turijn heeft uitgewezen dat The Daily Mile de cardiorespiratoire conditie van kinderen verbetert – volgens de Core Principles – ten minste driemaal per week. [Lees verder]

Dr. Gennaro Boccia, Universiteit van Turijn: “Daarom bevestigen de huidige resultaten eerder onderzoek naar de werkzaamheid van The Daily Mile bij het verbeteren van de fysieke fitheid van kinderen.”

Een studie van korte pauzes van fysieke activiteit op school: verbeteringen in cognitie en welzijn
(BMC Medicine, 17.03.2020)

Onderzoek uitgevoerd door de universiteiten van Stirling, Edinburgh en Highlands & Islands heeft uitgewezen dat 15 minuten activiteit, zoals The Daily Mile, gunstig is voor de cognitie en het welzijn van leerlingen – met een verbetering van 7% in alertheid, stemming en verbaal geheugen. [Lees verder]

Ga voor een samenvatting van dit artikel naar BBC’s Terrific Scientific.

Onderzoek van de Swansea University (Wales):
The Daily Mile: Whole-school recommendations for implementation and sustainability. A mixed-methods study

Onderzoek van de Swansea Universiteit concludeert dat The Daily Mile de conditie van kinderen verbetert; heeft een positieve invloed op sociale interactie en geluk; en werkt het beste wanneer het flexibel wordt ingezet tijdens de studieperiode.

Download de Paper

Onderzoek van de Universiteit van Birmingham:
E
ffectiveness and cost-effectiveness of The Daily Mile on childhood weight outcomes and wellbeing: a cluster randomised control trial
(International Journal of Obesity, 28.01.2020)

Onderzoek van de Universiteit van Birmingham onder 40 scholen concludeert dat The Daily Mile kan helpen bij het aanpakken van obesitas bij kinderen. De studie wees uit dat The Daily Mile impact heeft op de body mass index, vooral bij meisjes; het is een kosteneffectieve oplossing, met name voor meisjes[Lees meer]

Download de Paper

Italiaans onderzoek: The Daily Mile: 15 Minutes Running Improves the Physical Fitness of Italian Primary School Children

In totaal namen 486 kinderen gedurende 3 maanden deel aan The Daily Mile (experimentele groep), terwijl 309 kinderen hun dagelijkse schoolroutine voortzetten (controlegroep). Een 6-minuten looptest, sprongen, body mass index en taille-hoogte verhouding werden beoordeeld. Leraren vulden enquêtes in om de aanvaardbaarheid van de interventie te beoordelen. Na correctie voor leeftijd en geslacht werden significante resultaten in groep x tijdinteracties waargenomen in de 6 minuten durende run-test en sprongen. In de post-testperiode vertoonde de experimentele groep verbetering in de 6-minuten-looptest en de resultaten van sprongen. Over het algemeen waren de leraren tevreden over het programma en vonden het geschikt voor hun schoolcontext en gemakkelijk te implementeren.

Lees meer

Onepager: The Benefits of Physical Activity – How The Daily Mile can help

Deze onepager beschrijft de vele voordelen die fysieke activiteit heeft voor de gezondheid, het welzijn, en het leren van kinderen, en toont de voordelen van The Daily Mile.

Lees meer

The Daily Mile zorgt ervoor dat basisschoolleerlingen actiever zijn, minder sedentair gedrag vertonen en het verbetert de fitheid en lichaamssamenstelling: een quasi-experimenteel pilotonderzoek. 

De bevindingen tonen aan dat bij kinderen op de basisschool de Daily Mile-interventie effectief is bij het verhogen van de niveaus van MVPA, waardoor de zittende tijd vermindert, de fysieke fitheid toeneemt en de lichaamssamenstelling verbetert. Deze bevindingen zijn relevant voor leerkrachten, beleidsmakers, volksgezondheidsdeskundigen en gezondheidsonderzoekers.

Bron: BMC Medicine Journal 10.05.18
Lees meer

The Daily Mile: What factors are associated with its implementation success?

De Daily Mile lijkt verschillende factoren te hebben die mogelijk verband houden met het succes van de implementatie. De kern? Kortdurend, simpel van opzet, ervaren voordelen op kinderen (aandacht, fitheid). Tips? O.a. ren zelf mee als leraar, zet het flexibel in, let meer op de tijd i.p.v. de afstand, maak het relevant voor actuele thema’s. Lees meer tips in het onderzoek.

Bron: PLOS ONE 4 Oktober 2018
Lees meer

Hoe beïnvloed genoeg bewegen mijn brein?

Onderzoek van de Universiteiten van Stirling en Edinburgh wijst uit dat 15 minutes op je eigen tempo en niveau bewegen een grote invloed kan hebben op het humeur, de aandacht en het geheugen van een kind. Hierdoor helpt het kinderen beter te leren…

Bron: BBC Learning’s Terrific Scientific 2018
Lees meer

Ook later fit: Waarom kinderen die genoeg bewegen later gezondere volwassenen worden

Recent onderzoek lijkt aan te tonen dat voldoende beweging tijdens de jeugd een preventief effect kan hebben op de gezondheid in latere jaren. Zelf bij inactieve volwassenen…

Bron: The Guardian Health & Wellbeing 28.08.17
Lees meer

Het Coppermile evaluatie rapport

Leer hoe The Daily Mile een grote invloed kan hebben op de fysieke, mentale, sociale en emotionele gezondheid van jonge kinderen. Dit blijkt uit de Coppermile evaluatie…

Bron: Fitmedia Fitness in association with London Playing Fields Foundation 2016
Lees meer

Wat ervaren deelnemende scholen?

De meeste schoolleiders geven aan dat zijzelf, of de docenten op hun school, ervaren dat een klas die The Daily Mile heeft uitgevoerd rustiger is. Ook vindt een meerderheid van de schoolleiders dat leerlingen zich beter kunnen concentreren, waardoor beter geleerd kan worden. Bijna de helft van de schoolleiders ervaart dat de leerlingen fitter/gezonder worden. Sommige schoolleiders noemen bovendien nog andere effecten, zoals dat leerlingen buiten The Daily Mile om ook meer gaan bewegen.

Lees het hele rapport

Alle wetenschap terzijde… dit is wat leerkrachten merken:

1  Kinderen die The Daily Mile doen, kunnen al binnen vier weken merken dat ze fitter zijn.

2  Nadat kinderen 15 minuten naar buiten zijn gegaan, hebben ze vaak weer nieuwe energie waardoor ze zich beter kunnen concentreren en klaar zijn om weer verder te leren.

3  De tijd die kinderen in alle soorten weer buiten doorbrengen, helpt ze om zich meer bewust te zijn van het buitenleven en van de verschillende seizoenen.

4  The Daily Mile bouwt zelfvertrouwen op en is niet-competitief: iedereen kan meedoen: het moet vooral leuk zijn!

5  The Daily Mile is ook een sociale aangelegenheid. Hierdoor kan het relaties verbeteren. Het geeft kinderen de gelegenheid met hun klasgenoten en leraren te praten op een manier die ze in de klas misschien niet doen.

6  De gezondheidseffecten van 15 minuten per dag rennen kunnen de rest van het leven merkbaar zijn.

7  Ook thuis kan het positieve effecten hebben. De kinderen eten en slapen beter en moedigen hun familieleden aan om samen actiever te zijn.

8  Kinderen met ‘een rugzakje’ hebben er baat bij mee te doen.

9  Vroege resultaten van een wetenschappelijk onderzoek wijzen erop dat de mate van overgewicht op Elaines school (de eerste school in het Verenigd Koninkrijk die meedeed aan The Daily Mile) tot 45 procent lager lag dan het landelijke gemiddelde.

10  De kinderen ontwikkelen een grotere veerkracht en vastberadenheid.