Onderzoek

The Daily Mile is geen gymles of sport. Het gaat om 15 minuten per dag, buiten lekker rennen of lopen.

Lees verder

De wetenschap achter The Daily Mile

The Daily Mile zorgt ervoor dat basisschoolleerlingen actiever zijn, minder sedentair gedrag vertonen en het verbetert de fitheid en lichaamssamenstelling: een quasi-experimenteel pilotonderzoek. Lees hieronder in het Engels verder. 

(BMC Medicine Journal 10.05.18)

Research carried out by the Universities of Stirling and Edinburgh has concluded that The Daily Mile is an “effective intervention” and has measurable positive health outcomes in physical activity, sedentary behaviour, fitness and body composition of primary school children… [Read more]

Hoe beïnvloed genoeg bewegen mijn brein?

Onderzoek van de Universiteiten van Stirling en Edinburgh wijst uit dat 15 minutes op je eigen tempo en niveau bewegen een grote invloed kan hebben op het humeur, de aandacht en het geheugen van een kind. Hierdoor helpt het kinderen beter te leren…

Bron: BBC Learning’s Terrific Scientific 2018

Lees meer

Ook later fit: Waarom kinderen die genoeg bewegen later gezondere volwassenen worden

Recent onderzoek lijkt aan te tonen dat voldoende beweging tijdens de jeugd een preventief effect kan hebben op de gezondheid in latere jaren. Zelf bij inactieve volwassenen

Bron: The Guardian Health & Wellbeing 28.08.17
Lees meer

Het Coppermile evaluatie rapport

Leer hoe The Daily Mile een grote invloed kan hebben op de fysieke, mentale, sociale en emotionele gezondheid van jonge kinderen. Dit blijkt uit de Coppermile evaluatie

Bron: Fitmedia Fitness in association with London Playing Fields Foundation 2016

Lees meer

Alle wetenschap terzijde… dit is wat leerkrachten merken:

1  Kinderen die The Daily Mile doen, kunnen al binnen vier weken merken dat ze fitter zijn.

2  Nadat kinderen 15 minuten naar buiten zijn gegaan, hebben ze vaak weer nieuwe energie waardoor ze zich beter kunnen concentreren en klaar zijn om weer verder te leren.

3  De tijd die kinderen in alle soorten weer buiten doorbrengen, helpt ze om zich meer bewust te zijn van het buitenleven en van de verschillende seizoenen.

4  The Daily Mile bouwt zelfvertrouwen op en is niet-competitief: iedereen kan meedoen: het moet vooral leuk zijn!

5  The Daily Mile is ook een sociale aangelegenheid. Hierdoor kan het relaties verbeteren. Het geeft kinderen de gelegenheid met hun klasgenoten en leraren te praten op een manier die ze in de klas misschien niet doen.

6  De gezondheidseffecten van 15 minuten per dag rennen kunnen de rest van het leven merkbaar zijn.

7  Ook thuis kan het positieve effecten hebben. De kinderen eten en slapen beter en moedigen hun familieleden aan om samen actiever te zijn.

8  Kinderen met ‘een rugzakje’ hebben er baat bij mee te doen.

9  Vroege resultaten van een wetenschappelijk onderzoek wijzen erop dat de mate van overgewicht op Elaines school (de eerste school in het Verenigd Koninkrijk die meedeed aan The Daily Mile) tot 45 procent lager lag dan het landelijke gemiddelde.

10  De kinderen ontwikkelen een grotere veerkracht en vastberadenheid.

De kinderen zijn razend enthousiast en het is makkelijk te organiseren.

Suzanne de Koning, locatiedirecteur De Kleine Beer