The Daily Mile brengt 500 kinderen in beweging bij Fanny Blankers-Koen Games 

The Daily Mile brengt 500 kinderen in beweging bij Fanny Blankers-Koen Games
Afgelopen donderdag verzamelden ruim 500 enthousiaste kinderen zich in het Fanny Blankers-Koen stadion in JOGG-gemeente Hengelo voor een bijzonder evenement. Het jaarlijkse SchoolAtletiek, georganiseerd door de Fanny Blankers-Koen Games en Hengelo Sport, stond volledig in het teken van plezier en beweging.   

Erben Wennemars x The Daily Mile tijdens x de Week voor de Gezonde Jeugd: 1+2=4!
Een hoogtepunt van de dag, die plaatsvond tijdens de Week van de Gezonde Jeugd, was de gezamenlijke deelname aan The Daily Mile, onder leiding van onze ambassadeur Erben Wennemars. Zijn bezoek had als doel kinderen en docenten te inspireren en te motiveren om structureel in beweging te blijven tijdens de schooldag, waarbij The Daily Mile al jaren een ideaal middel blijkt. Het belang van voldoende beweging met plezier stond centraal en werd benadrukt door Erben, waarna hij het startschot gaf en een betoverende zee van bewegende kinderen over de atletiekbaan ontstond. 

Al 700 scholen sluiten zich aan voor gratis ondersteuning
Met trots kunnen we melden dat momenteel meer dan 700 scholen zich hebben aangemeld voor The Daily Mile op onze website. Deelnemers ontvangen een gratis start- en inspiratiepakket zodat ze kunnen beginnen en blijven profiteren van The Daily Mile. Op deze manier moedigen we scholen aan om in beweging te blijven en ondersteunen we jongeren op de reis naar een gezonde en actieve levensstijl. 

Positieve Effecten van The Daily Mile op een gezonde jeugd
The Daily Mile heeft bewezen positieve effecten op kinderen en jongeren, waaronder verbeterde fysieke fitheid, gezondheidsbevordering met een verminderde kans op overgewicht, verhoogde concentratie met positieve invloed op leerprestaties, sociale interactie en positieve relaties tussen kinderen, en een beter welzijn, stemming en zelfvertrouwen. Door The Daily Mile te integreren in de Gezonde School-aanpak, kunnen scholen stap voor stap richting structureel bewegen gaan en bijdragen aan het behalen van het vignet Sport & Bewegen. 

 

Foto: Alieke Eising