The Daily Mile en Avond4daagse brengen samen nog meer kinderen in beweging

The Daily Mile en Avond4daagse – Home Edition brengen samen nog meer kinderen in beweging  

JOGG en Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) zijn een samenwerking aangegaan om meer kinderen in beweging te brengen. JOGG en KWBN verbinden hiertoe hun initiatieven The Daily Mile en de Avond4daagse – Home Edition 

De Avond4daagse is een oer-Hollandse traditie die jaarlijks honderdduizenden basisscholieren in beweging brengt. Even leek corona roet in het eten te gooien, maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tijdens de Avond4daagse- Home Edition lopen de kinderen met een speciale app  hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. Tijdens het wandelen worden de deelnemers verrast met leuke berichtjes in de app. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.De deelnemers kunnen kiezen uit 2,5 km – 5 km – 10 km. 

Voor de kinderen die The Daily Mile al lopen op school, is de Avond4daagse – Home Edition een goede gelegenheid om het lopen te vieren en aan de ouders te laten zien hoe fit ze al zijn dankzij het dagelijks lopen van 1.6 km. Het is een leuke afwisseling voor ze, en vooral ook een hele leuke uitdaging. Daarnaast zijn er ook kinderen die mee willen doen aan de Avond4daagse, maar nog niet The Daily Mile lopen op school. The Daily Mile zou een mooie manier voor ze zijn om het bewegen voort te zetten en een vast onderdeel te maken van het dagelijks leven.  

Afstandsladder

Om de kinderen te motiveren aan zowel The Daily Mile als de Avond4daagse – Home Edition mee te doen, is er een afstandsladder ontworpen. In de klas die meedoet aan The Daily Mile kan er een afstandsladder opgehangen worden waarop de drie afstanden van de Avond4daagse – Home Edition staan. Elke keer als de kinderen hun The Daily Mile er op hebben zitten, ‘klimmen’ ze een stukje op de ladder omhoog. Zo kunnen ze met The Daily Mile toch nog met de klasgenootjes de afstanden van de Avond4daagse in delen lopen.

Download hier de afstandsladder.  

Aanmelden voor de Avond4daagse – Home Edition kan vanaf 29 maart via www.avond4daagse.nl