Toproeister werkt mee aan ontwikkeling startpakket The Daily Mile

Dat bewegen goed voor je is, hoef je Nicole Beukers niet te vertellen. Als roeister nam zij deel aan de Olympische Spelen in 2016 en won een zilveren medaille in de categorie dubbelvier. Op dit moment is ze hard aan het trainen om dat resultaat tijdens de Spelen in Tokio (2020) te evenaren, of misschien zelfs te verbeteren. Ondanks de vele trainingen maakt Nicole tijd om haar collega’s van Jongeren Op Gezond Gewicht te helpen met The Daily Mile. Hoog tijd om eens te kijken wat ze daar precies doet!

Sinds januari is deze toproeister uit Amsterdam een dag per week bij JOGG op kantoor te vinden. Nicole vindt het naar eigen zeggen fijn om iets naast het sporten te hebben en de keuze voor The Daily Mile is eigenlijk een hele logische. “Ik ben afgestudeerd aan de Pabo en heb tijdens mijn studie het certificaat behaald om bewegingsonderwijs te mogen geven op basisscholen. Ik vind het fantastisch om samen met kinderen te bewegen en mijn passie voor sport aan ze over te dragen. Vooral sporten met plezier vind ik erg belangrijk en daarvoor is The Daily Mile perfect! Naast het sporten wil ik graag alvast een kijkje nemen in de maatschappelijke keuken. In deze baan bij JOGG, waarin ik mij bezighoud met The Daily Mile, komt alles wat ik leuk vind samen! Ook niet onbelangrijk: ik sta helemaal achter het mooie en simpele concept van The Daily Mile.”

De fanatieke roeister werkt mee aan een onderzoek naar de effectiviteit van The Daily Mile, dat in maart van start gaat. Bij negen scholen in Nederland wordt gemeten of er verschillen te ontdekken zijn op het gebied van met name de conditie van kinderen, wanneer ze wel en wanneer ze geen Daily Mile lopen gedurende twaalf weken. De metingen worden gedaan aan de hand van shuttle run testen en vragenlijsten.

Waar Nicole ook bij betrokken is, is de ontwikkeling van een speciaal Daily Mile startpakket. Alle scholen die zich geregistreerd hebben of willen registreren op de website van The Daily Mile als deelnemende school, ontvangen zo’n pakket helemaal gratis. Het bevat leuke tools voor leerkrachten en gadgets voor de kinderen, zoals een plaktatoeage. “In het pakket zit een kalender, die je in de klas kunt ophangen. Kinderen kunnen aankruisen op welke dagen ze The Daily Mile hebben gelopen en houden zo bij hoeveel dagen ze per maand en per jaar actief zijn geweest. Aan het eind van het jaar ontvangen ze allemaal een mooi certificaat”, vertelt Nicole enthousiast.

JOGG heeft als doel gesteld om 500 scholen in Nederland in beweging te krijgen met The Daily Mile. Ze hopen dat dit startpakket een mooie stimulans is voor scholen om mee te doen én zich op de website te registreren. Op dit moment staan er bijna 250 scholen geregistreerd. Nog 250 te gaan dus! Met zo’n fanatieke topsporter als Nicole in huis, moet dat vast helemaal goedkomen!