“Ik ren zelf met veel plezier mee, en we gaan er zeker mee door!”

Regelmatig ontvangt het team van The Daily Mile Nederland leuke foto’s en filmpjes van Karin Groenendijk, leerkracht van groep 4 en 5 op De Boemerang in Utrecht. Het was daarom tijd om het verhaal achter The Daily Mile van deze enthousiaste leerkracht te horen. Een verhaal dat begint met een uitzending van Evers staat op!

Karin zat op de fiets toen ze naar ‘Evers staat op’ luisterde: “Ik ben eigenlijk altijd al erg enthousiast geweest over bewegen en sporten. Dus toen Evers tijdens zijn uitzending begon over The Daily Mile wist ik eigenlijk direct dat ik het wilde doen! Hij en Erben Wennemars riepen leerkrachten op om naar de uitzending te bellen… ik twijfelde nog… zal ik het doen? Maar toen hadden ze al iemand aan de lijn! Wel een lerares die net zo enthousiast was als ik, jammer! Ik ben het daarna gewoon eens gaan proberen met mijn klas, het was direct een succes!” Aldus Karin.

In september kwam The Daily Mile langs tijdens Nieuwsbegrip, Karin: “toen hebben we met de hele school een week lang iedere dag The Daily Mile gedaan! Dat was erg leuk! Ik ben er daarna mee door gegaan, we rennen niet iedere dag, maar minstens één keer per week wanneer ik het gevoel heb dat mijn klas er het meeste aan heeft. Leerlingen vragen er wel regelmatig om, zij willen graag even naar buiten om energie kwijt te kunnen en een frisse neus te halen. Ik leg dan altijd even uit dat we naar buiten gaan wanneer ik denk dat het een goed moment is”.

Karin merkt dat The Daily Mile voor iedere leerling weer een ander voordeel heeft: “er zijn genoeg kinderen die niet op sport zitten, en dus niet zoveel bewegen. Ik vind het daarom heel fijn dat we, naast onze normale gymlessen, een extra moment hebben om even naar buiten te gaan, een frisse neus te halen en lekker te bewegen. Ook zijn er kinderen in mijn klas die heel veel baat hebben bij een paar rondjes rennen, het helpt ze om daarna met meer concentratie in de les te zitten. Het gaat zo goed dat ik eraan zit te denken om een keer samen met de leerlingen mee te doen aan een duurloop. Dat lijkt mij erg leuk. Zelf ren ik altijd met veel plezier mee! De mensen uit de buurt zijn dan ook al bekend met ons wekelijkse rondje en juichen de leerlingen, en mij lachend toe, hartstikke leuk!”

Naast de enthousiaste reacties van de leerlingen reageren ouders ook positief. “Ouders vinden het heel erg leuk dat hun kinderen meedoen met The Daily Mile. Ze houden er zelfs al rekening mee door hun kind schoenen aan te doen waarmee ze veilig kunnen rennen en sommige ouders hebben hun kind zelfs een vest meegegeven die ze aan kunnen doen tijdens het rennen, zodat ze niet met een grote winterjas over straat hoeven. The Daily Mile is voor mij en de leerlingen een heel belangrijk onderdeel van de week geworden, we gaan er dan ook zeker mee door!”