“Ook ouders lopen regelmatig mee!” CBS De Tamboerijn

Toen Nanine Riemens als invalleerkracht begon op CBS De Tamboerijn in Gorinchem, leefde het idee al om aan de slag te gaan met The Daily Mile. “De leerkracht die voor mij les gaf had het langs zien komen bij Nieuwsbegrip. Zij vond het een heel leuk idee om ook te gaan doen met de klas. Ik had wel even mijn twijfels, wandelen met een hele klas? Wat bleek: het is enorm leuk, voor de leerlingen, leerkrachten én ouders.”

Voordat de klas officieel van start ging met The Daily Mile kregen ze hulp van Gorinchem Beweegt. Buurtsportcoach Niels kwam langs om samen met de klas de route te lopen. “Tijdens deze oefenrondjes liet Niels de leerlingen weten dat het geen wedstrijd is en waarom het zo belangrijk is om goed te bewegen. Ook hebben we tijdens deze eerste rondjes aandacht besteed aan elkaar helpen het beste uit The Daily Mile te halen.” Aldus Nanine.

Op maandag en vrijdag beginnen ze in de ochtend met The Daily Mile. “We hebben een hele leuke route over de stadswallen en omdat we in de ochtend beginnen, lopen er regelmatig ouders mee, zo is het voor zowel de leerlingen als de ouders een ontspannend moment.”

Ook de reacties van de kinderen zijn erg positief: “Ze vinden het erg leuk om naar buiten te gaan en lekker te gaan wandelen. Ik merk dat hun concentratie na afloop net even wat scherper is en het is een hele mooie manier om aan groepsvorming te doen. Hiernaast helpt het om leerlingen te leren hoe je met verschillen onderling omgaat.”