Paul Clement: The Daily Mile is voor ons een echte groepsactiviteit

Drie keer per week gaan de leerlingen uit de klas van Paul Clement op de St. Jozefschool in Heeg naar buiten om samen The Daily Mile te rennen. Paul: “We hebben twee keer per week gym, en de rest van de week lopen we samen The Daily Mile.”

Paul, ook werkzaam als atletiektrainer, is erg enthousiast over The Daily Mile. “Het is natuurlijk logisch dat ik enthousiast ben over The Daily Mile, gezien mijn achtergrond in de atletiek. Ik hoorde over het initiatief via de media en ook onze enthousiaste buurtsportcoach* liet ons weten dat het misschien goed bij onze klas zou passen… Maar vijf keer per week hardlopen? In het begin vond ik dat best wel wat, maar het blijkt enorm makkelijk te zijn, en we hebben hier in de buurt een prachtig park waar we heel makkelijk een rondje van 1,6 kilometer kunnen lopen.”

The Daily Mile is een echte groepsactiviteit
De klas van Paul begon begin september 2016 en gaat nog steeds iedere week drie keer naar buiten. “Toen we net begonnen vonden de leerlingen het wel leuk, maar ook wel een uitdaging. Nu zijn we alweer een paar maanden verder en ze vinden het nog steeds leuk. Ze vragen er zelfs om! Dat werkt voor mij natuurlijk ook motiverend. Ik zie ook wel echt verschil. De leerlingen hebben een betere conditie en vinden het erg leuk om iedere keer hun eigen tijd te verbeteren. Een van mijn leerlingen blijkt ook echt affiniteit met rennen te hebben, voor hem is het dan extra bijzonder, hij wil nu ook graag op atletiek, echt geweldig voor hem! Toch gaat het in onze klas niet om winnen, of topsport. Het is een hele bijzondere groepsactiviteit geworden, het is echt iets wat een enorme boost heeft gegeven aan de saamhorigheid.”

Weer of geen weer
De leerlingen van Paul laten geen moment voorbij gaan om even naar buiten te gaan. “Soms dan zit het weer niet echt mee, of kan het glad zijn, zoals nu in de winter. Je zou dan denken dat we het een keertje overslaan, maar niets is minder waar. Als het glad is op onze normale route zoeken de leerlingen gewoon een nieuwe route uit via afstandmeten.nl. Daarna gaan we gewoon weer samen naar buiten.”

*Wist je dat er veel buurtsportcoaches erg enthousiast zijn over The Daily Mile in Friesland? Samen proberen ze scholen te enthousiasmeren om ook mee te doen! Kijk voor meer informatie op de website van Sport Fryslân.

The Daily Mile van de St. Josefschool – The Movie
Iedere maand is er een maandafsluiting op de school in Heeg. In plaats van een toneelstukje of lied maakte de klas van Paul een film over hun Daily Mile, bekijk deze hieronder!