“Waarom The Daily Mile? Het tovert een glimlach op de gezichten van mijn leerlingen.”

Als fanatiek sporter vond Iwan Brink, leerkracht op SBO Johan Seckel, The Daily Mile een perfecte aanvulling op zijn lesdagen. Op 6 oktober haalde hij en zijn leerlingen uit groep 8 de eerste mile, die hij met veel trots deelde via zijn Twitteraccount.

“Toen ik voor het eerste van The Daily Mile hoorde voelde het direct goed. Ik heb tijdens de eerstvolgende ouderavond aangegeven dat ik het wilde proberen, en men reageerde positief. We spraken af dat ik het gewoon eens zou proberen met mijn klas.” Aldus Iwan.

Voordat Iwan aan de slag ging keek hij in de buurt waar hij het beste kon gaan lopen met zijn leerlingen. Het werd een klein bos op een paar honderd meter afstand van de school. Iwan: “Ieder kind begon met een andere startconditie, daarom besloot ik de afstand en snelheid rustig op te bouwen. Eerst 30 seconden wandelen, dan 30 seconden rennen. Bijna als een intervaltraining. Langzamerhand gaan we sneller en komen we verder. Vorige week haalden we onze eerste volledige mijl! Omdat ik het bij houd via een app op mijn telefoon konden de kinderen zien wat ze hadden behaald. Zo houd je het interessant, en geef je ze de kans om trots te zijn op wat ze behalen.”

The Daily Mile van Iwan en zijn klas is echt een groepsactiviteit. “We doen de activiteit met elkaar, en ook alleen zolang we het allemaal naar onze zin hebben. Ik loop zelf voorop met de leerlingen die het wat zwaarder hebben met rennen. Zo kunnen zij het tempo bepalen. Op deze manier kan iedereen meedoen, en blijft het ook voor iedereen leuk!”

Iwan merkt op dat The Daily Mile helpt om leerlingen na bijvoorbeeld een lange taalles weer op te peppen: “Na The Daily Mile zitten mijn leerlingen in de klas rechtop, zijn weer wat rustiger en het zorgt ervoor dat ze zich weer beter kunnen concentreren. Maar het belangrijkste: The Daily Mile tovert bij de leerlingen eigenlijk direct een glimlach op het gezicht. Zo houden we de lessen ook nog eens leuk!”