Voor Professionals

Wil jij als lokale professional een bijdrage leveren aan The Daily Mile? Lees hieronder wat jij als buurtsportcoach, combinatiefunctionaris, lokale politicus of JOGG-regisseur kan doen om scholen te stimuleren en helpen met The Daily Mile!

Lees verder

Met The Daily Mile gaat een klas minimaal 3 keer per week 15 minuten naar buiten om een kort rondje op eigen tempo te lopen of rennen. Ieder kind kan meedoen, ongeacht afkomst, leeftijd of situatie.

Buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen

The Daily Mile sluit voor veel buurtsportcoaches aan de doelstelling om beweging op scholen te stimuleren en hierin ook de jeugd uit lagere sociaaleconomische groepen een gelijke kans te geven. In verschillende regio’s en gemeenten is al ervaren dat de rol van de buurtsportcoach of combinatiefunctionaris voor scholen erg waardevol is bij de opstart van The Daily Mile en dat deze op verschillende manieren wordt ingevuld.

Hieronder staan een aantal ideeën omschreven voor combinatiefunctionarissen of buurtsportcoaches over hoe zij The Daily Mile kunnen stimuleren op scholen en hoe zij deze scholen kunnen helpen met het uitvoeren van The Daily Mile.

Scholen/directeuren en leerkrachten enthousiasmeren voor The Daily Mile

• Maak hierbij vooral gebruik van de inspirerende verhalen
• Gebruik de Brochure The Daily Mile om het enthousiasme van The Daily Mile over te dragen

Enthousiaste leerkrachten helpen bij de opzet van The Daily Mile

Soms kan één leerkracht al een belangrijke rol spelen om de hele school in beweging te krijgen.

  • Begin door samen met een enthousiaste leerkracht een pilot uit te voeren en te kijken hoe The Daily Mile bevalt. Hierna willen andere leerkrachten misschien ook meedoen met hun klas.
  • Help de school een mooie route te vinden voor The Daily Mile.
  • Organiseer zo nu en dan een leuke loopclinic, variatie of loopwedstrijd. Maak hierbij bijvoorbeeld de koppeling met een lokale atletiekvereniging of de gymles, door bijvoorbeeld loopscholing aan te bieden. (Let op! The Daily Mile is geen vervanging van een gymles!)

Variatie houdt het leuk!

De kennis en ervaring van de combinatiefunctionaris of buurtsportcoach kan scholen en leerkrachten helpen om The Daily Mile spannend en uitdagend te houden. Een voorbeeld:

Hilde de Boer: “In het begin was het best weleens lastig om de leerlingen te motiveren. Daarom hebben we allerlei Daily Mile-varianten in het leven geroepen. Elke maandag lopen we door het dorp, op de overige dagen blijven de leerlingen op het schoolplein. Dan wordt er gehuppeld, gehinkeld of achteruit gelopen, soms met behulp van een hindernissenparcours. Een hele populaire variant is de zogenaamde run-bike-run, waarbij de fietst ook uit de stalling komt. Heel af en toe doen we The Daily ‘Wieltjes’ Mile. Met skates, op de step of de fiets… Alles wat rolt mag. Zo houden we het dagelijks kwartiertje bewegen leuk!”

Wij zorgen ook voor voldoende variatie. Zo kan een school ieder jaar een gratis inspiratiepakket krijgen om het jaar met nieuwe materialen en inspiratie te beginnen. Daarnaast zorgen we jaarlijks voor gratis campagnes. Zoals bijvoorbeeld deze bingokaart die je in de klas kan ophangen. Zie tools voor meer inspiratie!

Registreer de scholen uit jouw gemeente of regio op onze kaart! Door de scholen op de kaart te registreren wordt al snel zichtbaar hoeveel scholen er in jouw regio of gemeente meedoen. Des te meer kans dat andere scholen hierin niet achter willen blijven.

Lokale politici

Zou je in jouw gemeente graag leerlingen The Daily Mile zien lopen of rennen? Kijk dan vooral hoe jij vanuit jouw lokale rol scholen hiermee kan helpen. In Groningen is bijvoorbeeld een motie aangenomen waarmee de gemeenteraad het college verzoekt om scholen die The Daily Mile willen lopen waar mogelijk geholpen worden met het vinden van een geschikte route.

Hiermee wordt een invulling gegeven aan de rol die een gemeente heeft als beheerder van de openbare ruimte.

JOGG-regisseurs

Ben je als JOGG-regisseur werkzaam in een JOGG-gemeente en wil je The Daily Mile op scholen stimuleren? Neem dan vooral contact op met jouw Adviseur JOGG-aanpak van JOGG