Erben Wennemars en Erik Scherder starten initiatief The Daily Mile voor thuiswerkers

The Daily Mile, het initiatief van JOGG om op scholen elke dag een kwartier te wandelen of te joggen, heeft weerklank gevonden in de volwassen wereld. Grote bedrijven als Philips, DSM, Zorg van de Zaak en Randstad Groep Nederland hebben het idee van Erben Wennemars, NL2025 en JOGG omarmd en gaan nu nog actiever hun werknemers oproepen fit te worden en te blijven. Doe jij ook mee?  #Dailymile.

WIJ DOEN MEE

 

 

Lees verder

The Daily Mile, het initiatief van JOGG om op scholen elke dag een kwartier te wandelen of te joggen, heeft weerklank gevonden in de volwassen wereld. Grote bedrijven als Philips, DSM, Zorg van de Zaak en Randstad Groep Nederland hebben het idee omarmd en gaan nu nog actiever hun werknemers oproepen fit te worden en te blijven. “Zeker nu we met z’n allen thuiszitten, is beweging extra belangrijk”, aldus ambassadeur Erben Wennemars over het initiatief van NL2025 en JOGG.

Erben Wennemars: “Blijft het 1,5 meter of wordt het 1,5 kilometer? 1,61 kilometer om precies te zijn, 1 mile. Deze daily mile hebben medewerkers elke dag nodig om scherp te blijven – zeker in deze thuiswerktijden. Daarom roepen we iedereen op om mee te doen met #DailyMile voor thuiswerkers.”

NL2025, de beweging die zich inzet voor een betere en gezondere toekomst van Nederland, wist voor de start al meer dan 30 bedrijven enthousiast te maken voor het idee. JOGG roept haar netwerk ook op om ook mee te doen. “Door corona zijn we met z’n allen nog minder in beweging dan anders”, zegt Wennemars. “Dat geldt zeker voor de werknemers die de hele dag achter hun laptop zitten. Met The Daily Mile komen we achter ons bureau of onze keukentafel vandaan en houden we onszelf scherp. Van beweging worden we niet alleen fitter, lichamelijke actie bevordert ook het concentratievermogen en vermindert stress.”

Klik hier voor een preview van het filmpje waarmee Erben Wennemars bedrijven in beweging wil brengen.

’Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder ondersteunt het initiatief van harte. De Hersenstichting introduceerde samen Scherder al de wandel-app ‘Ommetje’, waar inmiddels al meer dan 200.000 mensen gebruik van maken. “Beweging is voor iedereen goed”, zegt Scherder. “Het is goed voor de hersenen en je houdt je afweersysteem ermee op peil. Dat is zeker in deze tijden extra belangrijk. Zelfs maar even het zitten onderbreken is goed, maar rond de 30 minuten per dag aaneengesloten bewegen is nog beter.”

“The Daily Mile op scholen in onze JOGG-gemeenten is een groot succes op al meer dan 500 scholen. Die 15 minuten lopen of rennen op een schooldag werken echt! Kinderen zitten lekkerder in hun vel en kunnen zich beter concentreren. Dat is juist nú voor thuiswerkende volwassenen geen overbodige luxe. Laten we daarom een voorbeeld nemen aan onze jeugd”. Aldus JOGG-directeur Marjon Bachra.

Mede-initiatiefnemer Laurens van Vliet van NL2025 is enthousiast over de beweging die inmiddels op gang is gekomen. “Er zijn al heel veel organisaties die het goede voorbeeld geven en er zullen ongetwijfeld vele bedrijven en organisaties volgen. Het voordeel van een daily mile is dat het altijd en overal kan en je nergens op hoeft te wachten. Als iedereen meedoet kunnen we Nederland in deze tijd nog vitaler en weerbaarder maken.”

JOGG en NL2025 roepen dan ook meer organisaties op om met hun thuiswerkers in beweging te komen en dit te posten met #dailymile. Zodat iedereen elkaar stimuleert om naar buiten te gaan. “Het is zo simpel, maar verrassend effectief”, zegt Erben Wennemars. “Gewoon even uit je werkritme en dat blokje om. Je zult zien, je krijgt er vanzelf lol in. Plezier gaat bij The Daily Mile dan ook boven prestatie. Maar intussen doe je echt wat aan je conditie. En als dan iedereen het deelt op social media met #dailymile stimuleer je elkaar ook nog eens. #Payitforward!

Over The Daily Mile
The Daily Mile vond zijn oorsprong in Schotland, waar het plan was om met de dagelijkse wandelmijl kinderen fit voor het leven te maken. Inmiddels doen bijna 12.000 scholen in 79 landen mee aan het initiatief. JOGG nam voor Nederland het idee van harte over en vroeg Erben Wennemars om als ambassadeur het gezicht van de beweging te worden. In Nederland heeft JOGG de afgelopen jaren al bijna 50.000 leerlingen op meer dan 500 scholen geïnspireerd om dagelijks deze afstand te rennen. De huidige coronacrisis is voor JOGG en Wennemars extra aanleiding om voor de dagelijkse anderhalve kilometer ook aandacht te vragen in de volwassen wereld.

WIJ DOEN MEE


Toolkit

Download diverse teksten

Download de video

Download de social cards

Download de logo’s

Download de Q&A

Download de podcasts van Erik Scherder

Bekijk de video’s
Nederlandse video
Engelse versies:
Start
Ga zo door
Hou het vol

——————————————————————————————————————-

Voor meer informatie en interviews Erben Wennemars, Erik Scherder en Marjon Bachra:

Anja Verheij-Köllmann// 06 50 65 77 02 // [email protected]

Over NL2025

NL2025 is een beweging waarin onder andere leiders (‘aanjagers’) uit bedrijfsleven, cultuur en wetenschap, onderwijs, kunst en sport zich op persoonlijke titel vanuit het ‘pay it forward’-principe inzetten voor een betere toekomst van Nederland. NL2025 helpt om bestaande succesvolle initiatieven nog groter te maken en de impact te vergroten door de inzet van kennis, expertise en netwerk. Kijk voor meer informatie op www.nl2025.nl.

Over JOGG
JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. www.jogg.nl https://thedailymile.nl/