“Op CBS De Bron in Dokkum werd ik overspoeld door enthousiasme” – Blog Erben Wennemars

Eerder dit jaar begon mijn avontuur met The Daily Mile. Voor de zomervakantie sprak ik met de oprichters uit Schotland en samen met Jongeren Op Gezond Gewicht kregen we het voor elkaar om al in september officieel van start te gaan in Nederland. 

Ik laat overal horen dat ik dit initiatief een fantastisch idee vind! Het gaat niet om topsport, het gaat om kinderen in beweging krijgen! En The Daily Mile is een hele makkelijke manier om dit te bereiken. De opzet is simpel en het kost niets. Een kwartiertje per dag rennen of lopen op school. Het maakt niet uit wanneer je het doet, zolang je het maar doet! Bijvoorbeeld wanneer de klas even vervelend is of geen energie meer heeft, dan roep je als leerkracht gewoon: jas aan, we gaan naar buiten!

Om The Daily Mile in Nederland tot een succes te maken hebben we enthousiaste leerkrachten nodig die kinderen in beweging willen krijgen. Toen ik op woensdag 25 november CBS De Bron in Dokkum mocht bezoeken, de 100e school die meedoet aan The Daily Mile, werd ik overspoeld door enthousiasme.

Via social media, en tijdens mijn bezoeken aan congressen, bijeenkomsten en scholen krijg ik mee dat zowel leerlingen als leerkrachten energie krijgen van The Daily Mile. Ik vertrok die woensdag uit Friesland met een nieuwe berg energie. Ik vind het fantastisch dat ik onderdeel mag zijn van dit initiatief.  Ik hoop dat steeds meer leerkrachten zich aansluiten bij The Daily Mile. Zo krijgt iedereen de kans zich fit te voelen. Doe mee!