Aantal scholen dat The Daily Mile loopt groter dan verwacht!

Het loopinitiatief The Daily Mile, dat in 2016 door Erben Wennemars en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) naar Nederland werd gehaald wordt steeds bekender onder scholen. Acht procent van de basisscholen in Nederland loopt The Daily Mile, dat zijn tussen de 440 en 690 basisscholen. Dit blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut.

Het aantal scholen dat volgens het onderzoek meedoet is meer dan initiatiefnemer JOGG had verwacht. Directeur Marjon Bachra: “Uit onze cijfers van scholen die zich via de website van The Daily Mile hebben geregistreerd kunnen we concluderen dat minimaal 181 scholen in Nederland meedoen aan The Daily Mile. Dat dit in de realiteit zoveel meer is, is natuurlijk fantastisch nieuws! Het is geweldig dat zoveel kinderen op school de kans krijgen om extra te bewegen.”

Het idee van The Daily Mile is dat alle kinderen van de klas dagelijks tijdens schooltijd vijftien minuten een rondje om de school (hard)lopen zodat ze meer bewegen en fitter worden. Uit het onderzoek blijkt ook dat inmiddels 71 procent van de basisscholen bekend is met het initiatief. The Daily Mile wordt met name uitgevoerd in groepen 6 tot en met 8.

Klik hier om de factsheet van Mulier Instituut te bekijken.

Ben jij een van de scholen die wel meedoet, maar nog niet op onze prachtige kaart staat? Doe dit dan snel!