Ambassadeur Erben Wennemars brengt ook de allerkleinsten in beweging 

Zo’n 5500 peuters uit JOGG-regio Zuid-Limburg finishten laatste dag tijdens de Peuter4daagse Zuid-Limburg. In een week liepen ze elke dag minimaal een kwartier samen op het schoolplein. 

De wandelvierdaagse voor 2- tot 4-jarigen is een initiatief van Peuteropvang Heerlen in JOGG-gemeente Heerlen. Ambassadeur Erben Wennemars gaf in Simpelveld en Voerendaal het startschot. Dit jaar was de vijfde editie van het evenement, dat inmiddels in maar liefst zestien gemeenten in Zuid-Limburg plaatsvindt. 

Feestje voor alle peuters
Een van de scholen die meedeed, was peutercentrum Kerenshöfke in Stein. Daar werd de vierdaagse net als in andere plaatsen feestelijk afgesloten. De peuters kregen een medaille en ook was er muziek en werd er gedanst. Volgens juf Isaura Bastiaans hebben de kinderen van het wandelen genoten. “Ze zijn nu niet zo spraakzaam, maar met de groep samen wandelen vinden ze echt leuk.” Ook hoorde ze positieve geluiden van de ouders. “Die zeggen dat hun kinderen lekker moe thuiskomen, dus dat vinden ze prima”, zegt ze lachend.

De Peuter4daagse Zuid-Limburg is mede mogelijk gemaakt door onder meer Huis voor de Sport Limburg, GGD Zuid-Limburg en de Provincie Limburg. Met de JOGG-aanpak in Zuid-Limburg zetten zich in om kinderen zoveel als mogelijk in gezonde(re) kind/leefomgevingen te laten opgroeien. 

https://www.1limburg.nl/mooie-finish-voor-peuter4daagse-zuid-limburg