Daily Mile volgens Erben Wennemars antwoord op Beweegrichtlijnen Gezondheidsraad

Er is veel gezondheidswinst te boeken als kinderen iedere dag minstens een uur zouden bewegen. Dit blijkt uit de Beweegrichtlijnen 2017 die de Gezondheidsraad vandaag publiceert. Erben Wennemars roept scholen op om het nieuwe schooljaar goed te beginnen met The Daily Mile waarbij kinderen iedere dag een kwartiertje gaan rennen of lopen.

De Gezondheidsraad adviseert de oude Nederlandse Norm Gezond Bewegen te vervangen door de nieuwe Beweegrichtlijnen 2017. In de beweegrichtlijnen wordt geadviseerd dat kinderen iedere dag minstens een uur bewegen en niet te veel stilzitten. Volgens Erben Wennemars kunnen scholen met The Daily Mile al voor een kwart bijdragen aan deze nieuwe richtlijnen.

“Het is zo simpel om mee te doen aan The Daily Mile, een kwartiertje naar buiten om te rennen brengt enorm veel voordelen met zich mee. Leerkrachten zien dat kinderen zich beter kunnen concentreren, meer zelfvertrouwen krijgen en vooral ook lekkerder in hun vel zitten. Kinderen hebben het recht om fit te zijn! Daarom roep ik iedere school in Nederland op mee te doen met dit geweldige initiatief.” Aldus Erben.

Het begon in Schotland
Het initiatief dat in Schotland al een groot succes is startte in 2016 ook officieel in Nederland. Ondertussen doen er in heel Nederland al meer dan 9.000 leerlingen en wereldwijd al meer dan 3.000 scholen mee aan The Daily Mile.