Een bijzondere boodschap van Erben Wennemars voor De Regenboog uit Goirle

Fanny Möhlman, een trotse moeder uit Goirle, nam begin dit jaar contact op met het team van The Daily Mile met een bijzondere wens: “op de basisschool van mijn dochter (7 jaar) rennen ze echt iedere dag The Daily Mile. De leerkrachten hebben écht hart voor de zaak! Ik wil ze weleens in het zonnetje zetten!” aldus Fanny.

Na de herfstvakantie in 2016 werden de ouders van basisschool De Regenboog uit Goirle verrast met een feestelijke start van The Daily Mile. “Er was een muziek en alle leerkrachten waren verkleed. Ze zijn met de hele school van start gegaan. Zelfs Sinterklaas is in november in sportoutfit op school gekomen om de kinderen een hart onder de riem te steken.” “Het was zeker geen kwestie van een kortdurende actie” vertelt Fanny, “we zijn nu bijna 3 maanden verder en ze gaan nog steeds bijna iedere dag naar buiten met de klas!”.

Zowel Fanny als andere ouders die zij spreekt vinden het een heel goed initiatief van de school. “Mijn dochter vindt het nog steeds heel leuk om mee te doen met The Daily Mile. Ik vind het een fijn idee dat ze even actief bezig kan zijn met iets anders dan leren tijdens schooltijd. Doordat ze even naar buiten kan, kan ze een frisse neus ophalen en haar hoofd leegmaken. Ondertussen helpt het natuurlijk ook om haar conditie op peil te houden, maar voor haar voelt het volgens mij gewoon als een extra pauze. Om het extra leuk te maken krijgt ze soms zelfs een sticker voor ieder rondje dat ze rent. Daar komt ze dan altijd heel blij mee thuis.”

Fanny is erg trots op de werkwijze van de basisschool: “De Regenboog is een van de 7 scholen in Goirle, een klein dorpje in Noord-Brabant. De Regenboog is een vrij kleine school, waar de directie en alle leerkrachten alle kinderen bij naam kennen en het erg belangrijk vinden om goed contact met de ouders te hebben. Mijn dochter gaat nu al 3,5 jaar met veel plezier naar school en ik sta iedere dag versteld door de inzet en passie die de leerkrachten in hun werk stoppen. De medewerkers van de school vinden dit heel normaal maar ik vind het toch heel bijzonder, daarom wilde ik ze een keer in het zonnetje zetten!”

Erben Wennemars nam een boodschap op om de school te bedanken voor hun enthousiasme!