Radioprogramma ‘Spreekuur’: Veel scholen in Nederland gaan The Daily Mile oppakken

In het radioprogramma ‘Spreekuur’, uitgezonden op OOG Radio en Haren FM, spraken Peter Legters van Jongeren Op Gezond Gewicht en buurtsportcoach Carina Kamps uit Groningen over The Daily Mile.

Carina: We hebben beide de doelstelling om kinderen in actie te krijgen en te behouden. The Daily Mile is een prachtig initiatief hiervoor. We hebben met scholen om tafel gezeten om te kijken of het passend is in het schoolplan en hoe ze het kunnen vormgeven. Scholen zijn vrij om te kijken hoe ze lopen en hoe vaak.

We zijn nu gestart met OSB het Karrepad, maar ik weet dat er nog veel meer scholen staan te popelen om te starten met The Daily Mile. Mijn collega’s zullen dit verder verspreiden als een olievlek over de stad. Kinderen en leerkrachten zijn gemotiveerd en vinden het fantastisch. Ze hebben er volop plezier in.

Peter: The Daily Mile draagt eraan bij dat kinderen elke dag in de beweegbehoefte voorzien worden. Op dit moment hebben we meer dan 220 aangemelde scholen. Het werkelijke aantal scholen dat meedoet is nog vele malen hoger, 400 tot 600 scholen. We hebben dus nog een weg te gaan. Helemaal als je kijkt wat een grote rol de school kan spelen in het bewegen van een kind. Kinderen zijn een groot gedeelte van hun dag op school. Als elke school ruimte zou maken om iedere dag te rennen, zou dat fantastisch zijn.

Luister het gehele fragment: