Spelers FC Utrecht lopen The Daily Mile op de Paulusschool

Op 20 maart werd de Paulusschool in JOGG-gemeente IJsselstein bezocht door David Jensen en Jan-Willem Tesselaar van FC Utrecht. De Paulusschool was die dag niet de enige school die door spelers van het team werd bezocht. Ook veel andere scholen ontvingen in het kader van ‘FC Utrecht Leert’ verschillende spelers. 

Het bezoek van FC Utrecht aan de Paulusschool was een groot succes. Zowel de kinderen, het schoolteam en de spelers hadden een geweldige dag. Melchior Hendriks directeur van de Paulusschool: “Wat was het leuk dat David Jensen en Jan-Willem Tesselaar vandaag een bezoek brachten aan de Paulusschool.”

De school hield een groot ontvangst. Op het nummer ’the eye of the tiger’ kwamen de keeper en spits aan bij de school. Het eerste onderdeel van het programma was een gastles.  “De spelers gaven les over gezondheid, dit deden ze samen met 2 studenten van de Hogeschool Utrecht. Hierna was er een echte persconferentie, waarin de spelers het hemd van het lijf werd gevraagd door leerlingen van de school”, aldus Hendriks.

Voor een actief moment liepen de spelers huerna met alle groepen The Daily Mile. Hendriks: “Super leuk om actief en gezond bezig te zijn! Uiteraard kon de handtekeningensessie en fotoshoot niet ontbreken. Het was een onvergetelijke ochtend, welke aansloot bij de betrokkenheid van de Paulusschool bij de JOGG-aanpak van de gemeente IJsselstein. Bovendien past deze activiteit geheel in de visie van de nieuwe school WIJ. WIJ vindt het belangrijk om aan te sluiten bij de maatschappij, de wereld in te gaan of de wereld naar de school toe te laten komen. Een maatschappelijk project van FC Utrecht en de JOGG-aanpak is hier een mooi voorbeeld van.”