The Daily Mile: “ik hoop dat veel scholen zich hierbij aansluiten” – Minister Schippers

Minister Schippers en SP-Kamerlid Michiel van Nispen spraken tijdens het overleg door de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport op 21 november 2016 lovende woorden uit over The Daily Mile. “The Daily Mile vind ik een prachtig initiatief.” aldus Minister Schippers.

SP-Kamerlid Michiel van Nispen sprak al eerder zijn enthousiasme over The Daily Mile uit, en was ook aanwezig tijdens de start in Rotterdam op 28 september 2016. Tijdens het overleg vertelde van Nispen: “Ik ben bij de officiële aftrap op een school in Rotterdam geweest van The Daily Mile, het dagelijkse rondje hardlopen voor basisschoolleerlingen. Ik vind het echt geweldig om te zien hoe enthousiast die kinderen rennen. Het is vormvrij, het kan dus gewoon altijd en daarom zou ik het echt iedere school aanraden. Fittere kinderen worden slimmere kinderen!”

Schippers gaf The Daily Mile als voorbeeld van een succesvol initiatief: “Ik vind het vooral prachtig omdat ik, als ik een idee heb, altijd te horen krijg waarom het niet kan. Er zijn altijd redenen waarom het niet kan: wij hebben niet genoeg gymzalen, wij hebben niet genoeg sportvelden. Voor The Daily Mail heb je helemaal niets nodig, behalve goede wil, energie en creativiteit. Gewoon doen. Dat is ook precies wat er is gebeurd. Ik heb publiekelijk gezegd dat ik hier ongelooflijk enthousiast over ben en waarom. Ik heb ook in gesprekken met studenten, die altijd aangeven waarom dingen niet van de grond komen, gezegd dat dit een belangrijke levensles is: er kan veel als je maar wilt. Het Kenniscentrum Sport heeft dit op zijn site gezet. Erben Wennemars is de ambassadeur van The Daily Mile. Deze actie vindt plaats binnen het JOGG-programma dat door de rijksoverheid wordt gesubsidieerd. Dit is een geweldig voorbeeld van succesvolle initiatieven. Ik hoop dat veel scholen zich hierbij aansluiten.”

Klik hier om naar het kamerstuk te gaan >

Michiel van Nispen rent samen met leerlingen The Daily Mile op 28 september 2016.
Michiel van Nispen rent samen met leerlingen The Daily Mile op 28 september 2016.