Gewoon jas aan en naar buiten: zo makkelijk is het

“Nadat de leerlingen in mijn klas van The Daily Mile hoorden wilden ze zelf naar buiten. Ik dacht: dan doen we dat toch gewoon? Waarom niet!”

Jos Konings van De Cortendijck in Roosendaal gaat al sinds september aan het begin van de schooldag met de kinderen naar buiten om gedurende 15 minuten rondjes rondom de school te rennen. Waarom? Omdat de leerlingen het zelf ook een goed idee vonden. “Ik heb zelf ook affiniteit met het onderwerp bewegen en gezondheid. Ik ren dus graag mee met de leerlingen.”

Gezondheid is een belangrijk thema op De Cortendijck. Jos: “We hebben nu bijvoorbeeld weer twee keer per week gymles en besteden regelmatig aandacht aan het onderwerp gezonde voeding. The Daily Mile past hier natuurlijk perfect bij. Ik word door de andere leerkrachten en de directie gesteund in mijn enthousiasme.”

Jos en de leerlingen hebben als doel dat alle leerlingen aan het einde van het jaar 6 rondjes rond de school kunnen rennen. “Dat is precies een mijl. Het gaat nu al erg goed, maar het is voor de ene leerling makkelijker dan voor een ander. Ik vind het belangrijk dat ze het op hun eigen tempo kunnen doen; willen ze lopen, dan mogen ze lopen. Willen ze rennen? Dan gaan ze toch lekker rennen! We gaan wel pas naar binnen zodra ik 6 rondjes heb gehaald: samen uit, samen thuis.” Aldus Jos.

Op de vraag waarom leerkrachten The Daily Mile een keer zouden moeten proberen geeft Jos als antwoord: “Ga gewoon zelf eens met de leerlingen naar buiten om een paar rondjes te rennen. Het is heel makkelijk om te doen, gewoon jas aan en naar buiten! Als je zelf meeloopt merk je hoe leuk het is. Ik zie eigenlijk altijd alleen maar lachende gezichten, leerlingen doen het samen en vinden het ook gezellig. Dat is voor mij al voldoende reden om mee te doen aan The Daily Mile.”